Rengashaku Jälleenmyyjähaku

Uutisia

Toyo Tires jatkaa Toyota Auto Body Teamin kanssa

10. lokakuuta 2023

Toyo Tires tukee Toyota Auto Body -rallitiimiä vuonna 2024 varustamalla sen autot OPEN COUNTRY -renkailla. Talli tavoittelee Dakar-rallin 11. perättäistä voittoaan.

Toyo Tires jatkaa Team Land Cruiser Toyota Auto Body (TLC) -tallin tukemista sen pyrkiessä voittamaan 11. perättäisen Dakar-rallinsa tammikuussa 2024. Rengasvalmistaja varustaa tiimin Toyota Land Cruiser 300 GR Sport -ajoneuvon Open Country M/TR -renkailla.

Open Country M/TR on M/T-sarjan 4x4- ja pickup-autojen maastoajorenkaiden kilpaversio, joka tarjoaa liikkuvuutta äärimmäisissä olosuhteissa.

Vuodesta 1979 järjestetty Dakar-ralli on yksi maailman raskaimmista maastossa ajettavista kestävyysajokilpailuista. Sen osanottajat ajavat kaksi viikkoa suurilla nopeuksilla ja suunnistavat tiettömiä taipaleita ankarissa aavikko-olosuhteissa. Kilpailijat kohtaavat monenlaisia sää- ja alustaolosuhteita kylmistä vuoristoalueista paahtaviin hiekkaerämaihin.

Kilpailun noin 5 000 kilometrin reitti koostuu 13 erikoiskokeesta (osuudesta), jossa kilpailijat joutuvat etsimään reittipisteitä ja selviytymään vaativasta maastosta.

Toyota Auto Body pyrkii entistä vankemman auton rakentamiseen testaamalla ajoneuvoja näissä äärimmäisissä olosuhteissa. Kilpailua varten rakennettu, Toyotan kehittämä ja valmistama Land Cruiser osallistuu jälleen Dakar-ralliin. TLC on tehnyt historiaa voittamalla 10 perättäistä kilpailua sarjavalmisteisten ajoneuvojen luokassa.

Toyo Tires on tukenut renkaillaan TLC-tiimiä vuodesta 2021, ja hienosäätää Open Country M/TR -rengasta Dakar-rallia varten tiettömässä maastossa ajettavien rallien teknologiaa ja vankkaa kokemustaan hyödyntäen. Tulevaan kilpailuun toimitettava, entistä lujempi rengas tarjoaa paremmat maastoajo-ominaisuudet karkealla alustalla ja se kestää kulutusta aiempaa paremmin. Renkaassa on käytetty uusia, ympäristöä säästäviä materiaaleja suuremmassa sekoitussuhteessa, mikä vähentää niiden ympäristöön kohdistuvaa vaikutusta.

OPEN COUNTRY M/TR (vuoden 2024 Dakar-rallin versio)

Tuote on päivitetty versio Open Country M/TR -renkaan vuoden 2003 teknisistä ominaisuuksista, ja se on kehitetty erityisesti käytettäväksi Land Cruiser 300 GR Sport -ajoneuvossa, jolla TLC ajaa vuoden 2024 Dakar-rallissa. Rengasta on kehitetty kestävämmäksi ja kevyemmäksi. Se on tarkoitettu tuomaan suorituskykyä karkeille alustoille, kuten kivikkoiseen maastoon ja aavikolle. Renkaan parannettu rakenne ja matalammat urat lisäävät sen jäykkyyttä ja parantavat entisestään sen puhkeamiskestävyyttä. Alennettu paino parantaa myös kiihtyvyyttä.
Toyo Tiresin kestävän liikkuvuuden käytännön (Realising Sustainable Mobility) mukaisesti 50 %:n osuus renkaan materiaalin kokonaispainosta koostuu ympäristöä säästävistä materiaaleista. Tavanomaisten renkaiden tavoin renkaassa on käytetty biomassasta saatavia butadieeni- ja styreenibutadieenikumeja ja kierrätysmateriaalista valmistettua pallelankaa. Vuoden 2024 Dakar-ralliin valmistetun renkaan ainesosiin sisältyvät lisäksi myös riisinkuorituhkan piidioksidi, kierrätetty noki ja biopohjainen polyesterikuitu.