Rengashaku Jälleenmyyjähaku

A.T.O.M

Advanced Tire Operation Module

Toyo Tiresin uusin tekninen läpimurto T-Mode hyödyntää tietokonesimulointia ajon

Mikä on A.T.O.M?

Advanced Tire Operation Module (Kehittynyt renkaiden käyttömoduuli) on uusi renkaisiin tarvittavien osien ja materiaalien valmistusmenetelmä, jossa ohuita, noin 15 mm:n levyisiä nauhamaisia kumisuikaleita kääritään ja liimataan pursottamalla pyörivän muotin ympärille. Tavanomaisella valmistusmenetelmällä renkaan osat, kuten leveät kulutuspinnan kaistaleet, kierretään muotin ympärille ja niiden molemmat reunat kohdistetaan ja laminoidaan renkaan aihion muodostamiseksi. Reunojen laminointikohtaa kutsutaan saumaksi. Toisin kuin tavallisella tuotantomenetelmällä, A.T.O.M.-prosessissa saumaa ei synny ja sitä kutsutaan siksi saumattomaksi renkaaksi.

Tasaisemmat renkaat

Koska saumakohtia ei esiinny, renkaiden tasaisuus on parantunut huomattavasti. Kun rengas rakennetaan tavallisista paksuista ja ohuista kumiliuskoista, renkaissa esiintyy suuria saumakohtia, jotka voivat aiheuttaa epätasapainoa. Koska A.T.O.M.-menetelmällä valmistettu rengas valmistetaan kiertämällä pitkä ja ohut kumisuikale, sen alku- ja loppupään pienillä saumakohdilla on häviävän pieni vaikutus renkaan tasapainoon.

Kompaktit valmistuslaitokset

Menetelmässä yhdistyvät osien valmistusprosessit ja itse renkaan kokoaminen, mikä säästää tilaa. Olemme onnistuneet vähentämään valmistukseen vaadittavan laitteiston tilan tarvetta noin 35 % tavanomaiseen valmistusmenetelmään verrattuna.

Radikaalisti lyhyemmät toimitusajat

Osien valmistusprosessien ja itse renkaan kokoamisen yhdistämisen ansiosta välivarastoille, kuten renkaan valmistamisessa käytettävien osien varastoinnille, ei ole tarvetta. Tämän tuloksena toimitusajat ovat lyhentyneet noin viidennekseen tavanomaisella menetelmällä tuotettuihin renkaisiin verrattuna.

Useiden tuotteiden valmistus pienissä erissä

Automaattisen, tietokoneella tapahtuvan tuotteiden vaihtamisen ja hallinnan ansiosta useita tuotteita voidaan valmistaa pienissä erissä. Tavanomaisella tuotantotavalla valmistettaessa kukin tuotetyyppi edellyttää erilaisia renkaiden osia, mikä tuhlaa aikaa tuotetyyppien välillä vaihdettaessa. A.T.O.M.-menetelmällä eri osien valmistaminen on kuitenkin mahdollista tietokoneella tapahtuvalla ohjelman muutoksella, minkä ansiosta useita tuotteita voidaan valmistaa pienissä erissä.

Kansainvälisen laajenemisen potentiaali

Pienempien valmistuslaitosten ja tietokoneohjatun tuotannon vuoksi pienet eräkoot säästävät huomattavasti aikaa ja kustannuksia. Se on helpottanut tehtaiden avaamista ulkomailla. Vuonna 2017 henkilöautojen renkaista 45 % valmistettiin A.T.O.M.-menetelmällä.