Rengashaku Jälleenmyyjähaku

Uutisia

Pääjohtajalle ansiomitali Serbian hallitukselta

19. helmikuuta 2024

Serbian tasavallan hallitus on myöntänyt Toyo Tire -konsernin pääjohtajalle Takashi Shimizulle kultaisen ansiomitalin helmikuun 15. päivänä 2024.
 
Seremonia järjestettiin presidentin palatsissa, jossa presidentti Aleksandar Vučić myönsi mitali tunnustuksena ”ansiokkaista saavutuksista Serbian tasavallan taloudellisen kehityksen alalla”.

 

 

 

 

 

 

 

Takashi Shimizu, pääjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja

Syntymäaika

2.4.1961, Kioton prefektuuri

Biography

Huhtikuu 1985 – Astui Toyo Tiresin palvelukseen

Huhtikuu 2010 – Pääjohtaja, Toyo Tire Holdings of Americas Inc.

Tammikuu 2013 – Pääjohtaja, Toyo Tiresin renkaiden suunnitteluosasto

Maaliskuu 2014 – Johtoryhmän jäsen, renkaiden suunnitteluosaston ja renkaiden liiketoimintaryhmän pääjohtaja

Heinäkuu 2015 – Yhtiön toimitusjohtaja, renkaiden suunnitteluosaston ja renkaiden liiketoimintaryhmän pääjohtaja

Marraskuu 2015 – Yhtiön pääjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja

Luottamustoimet

2018 – Puheenjohtaja, Japanin autonrenkaiden valmistajien järjestö, Renkaiden reilun kaupan neuvosto

2020 – Puheenjohtaja, Osakan kumiteollisuuden järjestö

2022 – Puheenjohtaja, Japanin kuminvalmistajien järjestö

Kunniamerkit

2023 – Japanin valtion kunniamerkki sinisellä nauhalla

Toyo Tiresin toiminta Serbiassa

Toyo Tire Co.Ltd. teki päätöksen ensimmäisen eurooppalaisen tuotantolaitoksen perustamisesta Serbian tasavaltaan vuonna 2019. Renkaanvalmistuslaitoksen rakentaminen aloitettiin 2020 Indja Citystä hankitulle valtavalle teollisuusalueelle.

Peruskiven muuraus järjestettiin koronapandemian aikaan etäyhteyden välityksellä Japanissa ja Serbiassa, mutta presidentti Aleksandar Vučić oli paikalla henkilökohtaisesti juhlistamassa tehtaan tuomia uusia työpaikkoja. Tapahtuman viestinä oli uuden teollisuusalan perustaminen Serbiassa.

 

Rakentaminen saatiin päätökseen vuonna 2022, ja sen toiminta aloitettiin heinäkuussa. Juhlallinen avajaisseremonia puolestaan järjestettiin joulukuussa. Seremoniassa puhunut pääjohtaja Shimizu sanoi: ”Olen vakuuttunut, että tehtaan valmiiksi saattaminen ja toiminnan aloittaminen on seurausta hallituksen poikkeuksellisesta intohimosta maansa taloudelliseen kehittämiseen. Voimme toimittaa nopeasti erittäin houkuttelevia tuotteita ja edistää paikallista tuotantoa Euroopan alueella, ja toimimme sen lisäksi strategisena toimituspohjana amerikkalaisille markkinoille, millä on meille tärkeä eksistenssiarvo.”
 
Seremoniassa läsnä ollut Serbian presidentti Aleksandar Vučić sanoi: ”Tämä on tärkeä päivä –viiden vuoden yhteisestä unelmastamme japanilaisten ystäviemme kanssa on tullut totta. Olen varma, että tällä tehtaalla tullaan valmistamaan parhaita renkaita – made in Serbia. Toivomme, että niitä tullaan viemään kaikkialle maailmaan, Pohjois-Amerikan ja Länsi-Euroopan markkinat mukaan lukien. Tämä tehdas on Toyo Tiresin ainoa eurooppalainen uusinvestointi, ja sen laatu ja laitteisto ovat maailman huipputasoa.” Presidentti onnitteli viestissään Toyo Tiresia investoinnista sanoen: ”Olemme onnellisia ja ylpeitä kansalaistemme ansiotason noususta.”


Serbialaisessa tehtaassa hyödynnetään uusinta älyteknologiaa prosessien visualisoinnissa ja optimaalisen hallinnan saavuttamisessa. Toiminnassa yhdistyvät korkean tuottavuuden laitteistot ja suuri tarkkuus. Tehtaalla valmistetaan huippuluokan kilpailukäyttöön tarkoitettuja renkaita, jotka täyttävät markkinoiden odotukset mukaan lukien käynnissä oleva sähköisten ajoneuvojen murroksen asettamat vaatimukset.
 
Tehdasrakennuksen viereen on rakennettu testialue, jonka radan kokonaispituus on 1 690 metriä ja se sisältää 720 metrin pituisen suoran. Alueella suoritetaan testiajoja lakisääteisten vaatimusten täyttämisen varmistamiseksi. Sen avulla voimme tarjota markkinoille houkuttelevia renkaita ripeämmällä aikataululla. Laitoksessa sijaitsee myös maan suurimpiin lukeutuva aurinkokennojärjestelmä, jonka tuottokapasiteetti on 8,4 MW ja joka alentaa myös osaltaan CO2-päästöjä. Uusi tuotantolaitos edistää paikallista tuotantoa Euroopan alueella ja toimittaa pääasiallisesti Pohjois-Amerikan markkinoille.

 

 

Toyo Tire Holdings of Europe GmbH – Toyo Tiresin Euroopan pääkonttori – aloitti yhteistyön Novi Sadin yliopiston (rehtori Dejan Madic) kanssa marraskuussa 2023. Tämän teollisuuden ja yliopiston välisen yhteistyön tarkoituksena on kestävien raakamateriaalien tutkimus ja kehittäminen. Yhteistyöprojekti tulee tuottamaan maailmanlaajuisesti hyödynnettävää tutkimustietoa ympäristön kannalta kestävistä materiaaleista.

 

Uusimmat uutiset