Rengashaku Jälleenmyyjähaku

Uutisia

Open Country loisti Dakar-rallissa

24. tammikuuta 2024

Team Land Cruiser Toyota Auto Body sarjavalmisteisten autojen luokan voittoon

Team Land Cruiser Toyota Auto Bodyn (TLC) ohjastama Open Country M/TR -renkailla varustettu Land Cruiser 300 GR Sport on voittanut sarjavalmisteisten autojen luokan vuoden 2024 Dakar-rallissa.


(Miura ja Barbel palkintokorokkeella)

Toyo Tires on tukenut TLC-tiimiä Dakar-rallissa vuodesta 2021. Viime vuonna kumppanit uusivat sopimuksen yhteistyön jatkumisesta kyseisessä rallissa. Toyo Tires on valmistanut renkaat kahteen Land Cruiser 300 GR -urheiluautoon tiettömässä maastossa ajettavien rallien teknologiaa ja vankkaa kokemustaan hyödyntäen. Autot varustettiin erityisesti vuoden 2024 Dakar-ralliin valmistetuilla Open Country M/TR -renkailla.  Toyo Tires kehitti ja toimitti tämän uuden renkaan parantamaan suorituskykyä ankarilla alustoilla, kuten kivisessä maastossa ja hiekkaerämaassa. Rengas on valmistettu 50 prosenttisesti uusiutuvista materiaaleista, mikä vähentää ympäristön rasitusta.

Dakar-ralli 2024 käynnistyi Al-Ulasta, luoteisesta Saudi-Arabiasta ja kulki 12 erikoiskokeen kautta länsirannikolla Yanbussa sijaitsevaan maaliin. Tiimi ajoi yhteensä 8 000 kilometrin matkan yhteysosiot mukaan lukien. Kilpailun reitti sisälsi useita hiekkadyyneillä ajettavia erikoiskokeita, joiden jyrkät rinteet rasittavat niin ajoneuvoa kuin sen renkaitakin. Open Country -renkaan erinomainen suorituskyky ankarilla alustoilla tuki tiimin työtä, ja molemmat TLC:n ajoneuvot selviytyivät reitistä menestyksekkäästi. Akira Miuran ja kartanlukija Mayeul Barbetin auto otti ensimmäisen sijan, kun taas Ronald Basson ja Jean Michel Polaton ohjastama ajoneuvo sijoittautui toiseksi. Tämä voiton ansiosta TLC saavutti luokkansa 11. peräkkäisen voiton.

 

TLC:n johtaja Yuji Kakutani sanoi: ”Kilpailu käy vuosi vuodelta entistä vaikeammaksi, joten maaliin päästäksemme tarvitsemme renkaat, jotka tukevat parhaiten ajoneuvon suorituskykyä. Olen todella tyytyväinen kaikkiin tiimimme jäseniin Toyo Tiresin tekninen henkilöstö mukaan lukien. Juuri yhteistyöllä olemme saavuttaneet 11. peräkkäisen voittomme sarjavalmisteisten autojen luokassa.” Kilpailun voittanut kuljettaja Akira Miura sanoi lisäksi: ”Vuoden 2024 Dakar-rallin reitti oli raskain koskaan kokemani kilpailureitti. Open Country M/TR on suurenmoisen kestävä ja suorituskykyinen rengas. Renkaat tukivat meitä kuljettajia ja antoivat itsevarmuutta”, hän kuvailee rallin tunnelmia.

Toyo Tires hyödyntää ankarissa maastoissa ajettavista ralleista saatuja kokemuksia pick-up- ja SUV-autojen renkaiden kehityksessä. Seuraavan sukupolven liikkuvuusyhteiskunnan saavuttamiseksi meidän on myös ponnisteltava tuotteiden ja materiaalien kehittämisessä, vahvistettava teknistä osaamista, valmistettava tuotteiden ja raakamateriaalien kierrätystekniikkaa ja kehitettävä ympäristölle haitallisille aineille vaihtoehtoisia materiaaleja.